Zielonogórska Serowarnia "Na Zielonej Łące" została uhonorowana nagrodą Chefs Choice, przyznawaną przez cenionych ekspertów z branży gastronomicznej.
Nagroda Chefs Choice przyznawana jest najbardziej prestiżowym produktom wykorzystywanym w gastronomii przez szefów kuchni na terenie Polski. Serowarnia „Na Zielonej Łące” została doceniona za smak i jakość serów, najwyższe standardy produkcji oraz prowadzenie własnego ekologicznego gospodarstwa.
Jesteśmy niezmiernie dumni z tego wyróżnienia i wdzięczni jury Nagrody Chefs Choice za docenienie naszej pracy i pasji. To dla nas ogromna motywacja do dalszego rozwoju.
– wskazuje Małgorzata Koska-Stępak, właścicielka serowarni.
Ekologiczna, rodzinna serowarnia „Na Zielonej Łące” znana jest z tradycyjnych receptur, najlepszego mleka od krów rasy Jersey oraz troski o detale w procesie produkcji. Przekłada się to na wyjątkowy smak i aromat oferowanych serów, który doceniają restauratorzy i ich goście. Od niespełna roku sery cieszą podniebienia klientów m.in. w restauracji Muuu Bistro z Zielonej Góry.
Nasze krowy mają zapewnione najlepsze warunki bytowe. Doceniają to nasi klienci, którzy wiedzą jak dużo uwagi przykładamy do troski o zwierzęta. Nasz wysiłek przynosi owoc w postaci najwyżej jakości mleka, z którego możemy produkować sery według najbardziej wymagających receptur.
– mówi Karolina Stępak z serowarni „Na Zielonej Łące”
Okazuje się, że do naturalnej produkcji sera nie wystarczy jakiekolwiek mleko. Większości serów nie da się wyprodukować bez mleka o ściśle określonym standardzie. Dlatego też serowarnia „Na Zielonej Łące” tak dużą uwagę przykłada do produkcji mleka, które umożliwia produkcję serów bez chemicznych dodatków.
Zielona Góra raczej kojarzyła się zawsze z winem. A tu proszę… coś do wina 🙂
Sery z zielonogórskiej serowarni są przepyszne. Dostępne w śniadaniarni MuuuBistro. Polecam z całego serca.